De verandering van het klimaat treft elk land en iedere bewoner van deze aarde, of ze het nu geloven of niet. In sommige landen spreiden de woestijnen zich uit, andere landen lopen onder water en nog andere kampen met natuurrampen zoals orkanen, droogte, overstromingen en zo meer.

 

Deze rampen kosten verschillende mensenlevens maar ook enorm veel geld. Er wordt geschat dat het beheren van deze rampen elk jaar verschillende miljarden euro’s kost.

 

De opwarming van de aarde wordt voornamelijk veroorzaakt door de uitstoot van CO₂. De industrie, het verkeer en de veeteelt dragen hier een zekere verantwoordelijkheid in. Een verantwoord productie- en consumptiegedrag is dus nodig om deze in te perken.

 

Een goede bijdrage leveren tot het klimaat kan iedereen:

 

  • Ik vermijd de auto om korte trajecten te doen. Op de eerste kilometers verbruikt een auto 50% meer en vervuilt dus ook 4 keer meer.
  • Ik doe mee aan carpoolen. Momenteel zit er maar 1,2 personen in elke auto, veel te weinig dus!
  • Ik maak gebruik van het openbaar vervoer. Een volle bus is gelijk aan 40 auto’s. Het spaart 70 000 liter brandstof per jaar uit. Door de bus te nemen stoot ik 3 keer minder CO₂ uit dan met de auto.
  • Wanneer ik op vakantie ga, blijf ik liefst zo dicht mogelijk bij huis.

click_left